Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Milletvekili Gümüş Zeytinliklerin talanı anlamına gelecek bu yasa çıkmamalıdır”

Milletvekili Gümüş   Zeytinliklerin talanı anlamına gelecek bu yasa çıkmamalıdır”

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Hükümet, çıkarmak istediği yeni zeytin yasasıyla zeytinlik alanları talana açmak istiyor” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Hükümet, çıkarmak istediği yeni zeytin yasasıyla zeytinlik alanları talana açmak istiyor” dedi. ULUSAL KANAL”da bir programa katılan Gümüş, şu değerlendirmede bulundu:
Türkiye, zeytin varlığı açısından dünyada dördüncü. Hükümetin de, bu konuda ülkemizi ikinci sıraya çıkarma hedefi vardı. Çıkarılmak istenen bu yasayla bunu gerçekleştirme olanağı var mı? Zeytin, sağlık, güzellik, barış ve birliğin sembolüdür. Ekonomimiz ve halkımızın ümididir. Hükümetin çıkarmak istediği yasayla 25 dekarın(dönümün) altındaki zeytinlikler, bu kapsamdan çıkarılarak talana açılmak istenmektedir ki, ülkemizdeki zeytinliklerin yüzde 90'ı bu kapsamdadır. Tüm uygar ülkelerin, zeytinliklerini korumaya yöneldiği bir dönemde ülkemizde bu durumun yaşanması büyük çelişkidir. Zeytinliklerimizin talan edilmesi anlamına gelecek bu yasa kesinlikle çıkmamalıdır.”
Gümüş, zeytin üretimiyle ilgili herkesin, bu yasa tasarısına karşı olduğuna dikkati çekti.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı